20 September 2012

While others trying to hunt job experience, me, trying to.....

Assalammulaikum dear readers!!

After everyone read the title above, I bet you all will be said "Of course everybody wants to find job experience as it will be easy to you find the job in the future. Today, many company hired job-seekers who have experiences about 1 year or more or less" 

Ya ya ya, I know it's super true. But everyone has their own decision for life. A lot of my friends had been planned to work during long semester break after diploma, but not for me. Perhaps there has many reasons why they want to work such as bantu keluarga, cari pengalaman kerja dan nak cari duit sendiri. Like what I said, decision of life is determined by ourselves. Am I right?

Why I choose don't want to work during the period of semester break?. Because...... I guess it will better be a secret. Just me, oneself know that secret.



Source : Mr Google again

Till then

p/s : achieve your dream with full courage. Gambateh!!!. One thing you must remember in achieving your dream, always pray to Allah


08 August 2012

Degree life is coming

Assalammulaikum to who is reading this humble blog.
Look at my title, I bet you know what is that means? Ya!, I will be a degree student this upcoming September. Sangaaaaaat takut sebenarnya

As my perception saying that, degree is far hard rather than diploma. Am I right?
Masa diploma, boleh la ber'joli' sakan, boleh tidur sesuka hati, boleh main-main sikit
But not for degree, I think I must maximize my effort for this degree life. Dah tak boleh main-main macam diploma dulu. I must stay focus on my study 24/7. Hahaha!.Gila ape!, tak kan nak belajar 24/7 non-stop, boleh jadi gila macam tu. I'm not nerdy. :)

It's way wrong to study for 24 hours/ 7 days, it's not the way to achieve success. As a student, we must find our leisure time and occupy them by doing any activity that not related to study such as blogging, having a chit chat with friends (jangan mengumpat plak la kan, berdosa tau) and others activities that you can do. We must manage our time wisely, bahagikan masa belajar dengan masa rehat. Otak kita ni perlukan rehat jugak. Ingat lah, kita manusia bukan robot.

Ya!, memang betul kehidupan menjadi pelajar Ijazah ni bukan lah senang tapi jangan lah overdose sangat. Yang penting berusaha, tawakal dan redha. 

Plus,the most important things are must remember Allah, always pray to him and JANGAN LUPA SOLAT.

Alhamdulillah, thanks to Allah. I got pursued my degree in accountancy (the course that I want) at UiTM Segamat. Walaupun, Allah mentakdirkan aku masih sambung lagi pelajaran di Segamat lagi, aku terima dengan redha because I know what He is doing, it's the best. Allah's plan is a way better as He knows everything. I must put 100% trust and faith on Him.

Till then

p/s : Memang kita wajib mencari ilmu dunia, it's fardhu kifayah tetapi ilmu Islam jangan lah kita lupa, it's fardhu ain (lagi penting)


Source : Google

Source : Google

07 August 2012

It's super not easy

Assalammulaikum!!

Ramadan is almost come to the end. Do you realize that?. Just leave 1 week, we will meet Syawal. I know everyone is extremely expecting Eid day. I also looking forward that too. Dah tinggal seminggu ni, semua orang mesti sibuk pasal kuih, baju raya, tukar langsir dan bla bla. Am I right?. But not to me. My family seems like don't acting excited about Eid day, just like before. I didn't said my family is boring or double boring. Inila gaya family aku, we are just average and moderate family.

Today, I'm not insist to talk about the plan before meeting Syawal, actually I want to talk about 'the changes to be a better person'. Previous post, I have had mention regarding the novels which knock my head and then realize me that this world is just temporary. Ya!, it is true, that kind of novels were helping me by giving me a spirit that I should turn to be a better. The truth is, niat nak berubah ni dah lama aku idamkan, sebelum aku habis diploma lagi tetapi asyik tertangguh disebabkan aku tidak yakin apa yang aku buat. Aku tahu aku berperasaan was-was dan itu adalah kerja syaitan. Dan juga perkara ni sebenarnya merupakan aktiviti yang aku akan buat semasa cuti 6 bulan. Alhamdulillah. Mula-mula tu, berjalan dengan lancar tetapi tidak semestinya it will be work smoothly, perangai lama mesti datang kembali. 

Memang amat susah untuk BERUBAH. Kadang-kadang, kita akan menjadi kita yang sebelumnya. Itu adalah kerja syaitan dan nafsu kita. Allah kan ada, asking for help from him, express your feeling to him as He is knows everything. We must believe the plan of Allah, apa yang berlaku mesti ada hikmahnya. Tapi, bila dah buat salah, jangan buat lagi. Mana ada manusia yang sempurna sedangkan Nabi pun pernah buat salah tapi mereka bertaubat selepas buat dosa. So, our prophet teach us best.

p/s : Right now, I have no idea how to seek forgiveness from my dad and brother. Ya Allah, please help me!


05 August 2012

The lovely cat

Assalammulaikum!!
(Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani)

Syukur Alhamdulillah, thanks to Allah as He make my morning today to be a wonderfull day. Talks about Ramadan, kita sudah berpuasa selama seminggu, Alhamdulillah. I still have strength for fasting in the month of Ramadan. And also I'd practiced to do some ibadah such as solat dhuha, read Al-Quran, solat terawih dan solat-solat sunat yang lain but I didn't apply everyday. Yelah, tak kan lah seseorang tu yang hendak berubah kepada yang lebih baik akan berubah sepantas yang mungkin like a Flash. That's my perception. In my humble opinion, if someone to make a change to the better one, take a time as much as you can and always remember Allah. That is very vital. Tak ada Allah, Tak ada lah segala-segala nya. Am I right?

Ok!, back to the topic of mine today which is the cat. I'm extremely love adore the cat. In my house, I have a lots of cat about 7 of them. Banyak ke, banyak lah kot. Why I love the cat? Because I maybe consider as a partner of human. The truth is aku ini adalah seorang anak perempuan tunggal, hanya ada abang-abang sahaja. So, that's why I keep the cat as a pet as they are my friends to talk and play. To talk?Ya!, I know it sound crazy and abnormal. Am I right?. Hahahaha.

Serius,kucing adalah tempat aku meluahkan perasaan if no one I want to express my feeling. I alwasy did this thing before I'm teenager, I guess. Tapi lebih baik kalau ada ape-ape masalah, express your problem or bad feeling to Allah. Allah is the only one can help you if you don't have ade solution to solve your problem. Allah is everything

Till then





19 July 2012

Ramadhan is just around the corner

Bismillah
Assalammulaikum!!

Syabaan is nearly come to the ends and Ramadhan will come over next. I'm very excited expecting the attendance of Ramadhan. Why?

Because this is my oppurtunity to give my maximum limit of effort in order to earn pahala during Ramadan lagi mulia ini. I wish so as I intends to vanish all my sins from my previous life, InsyaAllah and I want to increase up my 'amalan' and 'pahala' to the level which I can reached. Amin!.

And I hope that the good deed that I do for upcoming Ramadhan will be continuos untuk bulan-bulan Islam yang lain. InsyaAllah. Tidak semestinya, bila datang bulan Ramadhan, we're get ready to do ibadah, bulan-bulan Islam lain pun boleh buat. Kebanyakkan orang Islam kat Malaysia ni buat macam tu. It's not necessary when Ramadhan coming, you 're technically intends to give sedekah for the less-fortunate person, starts doing solat sunat and others ibadah. But otherwise, it's still good unless you want to do a practice and intends doing that such of ibadah for bulan-bulan Islam lain.

And also I'm determined to wake up for special night which known as Lailatul Qadr. Malam Lailatul Qadr merupakan malam yang lebih baik daripada malam-malam lain. This night, we as a muslim are advised to wake up in very early morning and do ibadah such as zikir, solat sunat, read Al-Quran and others ibadah which we can do it during that night. Kalau tak buat pun tak pe tapi rugila sebab malam Lailatur Qadr lah malam penuh keberkatan dan kemuliaan daripada malam-malam lain.

“Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (al-Quran) pada Lailatul-Qadr.  Tahukah kamu apakah Lailatul Qadr?  Lailatul-Qadr lebih baik dari seribu bulan.”  (Surah al-Qadr: 1-3)

I download this picture in my friend's facebook (facebook boleh juga dijadikan laman dakwah) and it's already stated the activities during Ramadhan, so I think I wanna try this such activities. InsyaAllah.

Ya Allah, please help me in a way to gain your blessing for upcoming Ramadhan. Amin!!! 

 Sources : Facebook





05 July 2012

Novels which ultimately changed my thought

Assalammulaikum again!!

I hope today will make our moment full with cheerful and happiness. InsyaAllah.  We must set our mind that Allah is always our side whatever happened because He is a Greatest and Wisdom.

Ok za! please, just straight forward

Semua orang baca novel kan?. Tapi kebanyakannya para remaja yang baca novel because they want to figure out one thing which is love, maybe. That is my perception and I'm sorry if someone disagree with this statement. But this is what I feel when I'm being a teenager. 

Ya!, I started to read novel when I'm a teenager. Tapi yang mula dulu adalah abang aku. He is the one who influenced me. Novel apa yang dia baca, aku akan baca. Ada perumpamaan Melayu, "Bapak borek, anak rintik". But, in my situation, I wanna changed a little which is, " Abang borek, adik rintik". Hahahahaha. It's true right?. Because of my brother, aku berjinak-jinak baca novel cintan-cintun orang dewasa. Lama-kelamaan, aku mula rasa bosan dengan jalan cerita novel-novel yang aku baca. Its' story are merely same. Percintaan antara hero and heroin, how they are meet?, bla bla bla. 

Akhirnya, I stopped reading novel and me automatically set my mind that novels nowadays dah boring and jalan cerita pun......entahlah, it's totally hard to describe. I think when I had finished my SPM, I started unread novels. I guess lah. Or when I'm registering up for first semester into UiTM. Ahhhh, entahlah, aku tak ingat plak. Aduh!. What I remembered, in the middle age of 17 to 18, I stopped bought or read novels.

Jeng Jeng Jeng!!

2012 is the year that my age turn to 21 (belum lagi, this upcoming Nov, baru umur aku 21 tahun). At age 21 ni lah, I'm read novels back. You wanna know what kind of novels that making and influencing me back to read novels yang dah lama aku tinggalkan?. Here they are:

Source : Ofcourse lah dari Google

These two novels which turn me back as a hantu novels (tak lah hantu sangat, tapi macam nak jadi je, huhu). The storyboard from these novels are extremely ultimately difference. Unlike others novels. Seriously, I told you. These novels are more to teenager's life. Ia menceritakan how teenages in these novels can turn their life 360 degrees. These novels also reciting the love story provided that Islam is given. Novel ini menceritakan cerita cinta mengikut syariat Islam. That is make me totally in love with these novels. And also they automatically changed my thought. And And they even do realized me that dunia ini is just temporary. It's just like one sound scream to me "Change your life za!". That time, I'm just woke up and pasang niat, " I want to be better person, InsyaAllah". Nak berubah slow slow pun tak apa, macam aku tapi kenalah istiqamah (continously). Allah tetap tengok apa yang kita buat.

Nak tahu lebih lanjut tentang novel-novel di atas tu, beli lah. I guarantee it would not let you down.

Till then

P/S : Hlovate is the writer of these two novels. Penulisan dia amat teramat bagus. I don't know whether this person is a men or women because Hlovate is hidden even in its blog does no tell who is Hlovate?




30 June 2012

Ujian

Assalammulaikum!!

I bet you think it is like test that we had in a school or university. Hello!, it's not that. What I'm trying to say here ----> UJIAN ALLAH yang selalu hadapi setiap hari oleh manusia. Sama ada gembira atau sedih. Semua itu considered as UJIAN ALLAH. Mesti ada di antara kita, bila dapat musibah, mesti korang cakap macam ni "Arghh!, kenapa benda ni terjadi kat aku, kenapa orang lain tak kena" and if the happiness moment was happened to us, definitely you would said like this way "Thank god so much " or "Akhirnya, aku dapat" or someone who's still ingat Allah would said "Alhamdulillah" and we will grined all the time and setiap hari seperti hari bahagia kita. But sometimes the happiness could blind us and forgot to worship to Allah. It's true as I had experienced it.

Aku pernah lalai dengan kejayaan yang aku dapat, aku betul-betul rasa extremely happy sehinggalah aku berasa riak dan bangga diri. Perasan itu hanya Allah saja yang tahu. It's not good sebab aku seperti rasa menyombong kepada Allah dan I forgot the present was from Allah. Astaghfirullahhal’azim – I ask Allah forgiveness. After that, aku betul-betul bertaubat dan I set my mind if I get the happiness, I must not forget Allah and consider it as UJIAN ALLAH. If I'm facing bad situation, I must thinking positively and don't blame anyone or anyelse because what's happened adalah kehendak Allah.

I already faced all kind of tests that given by Allah which link to family, study, friends and life. These such kind of test tought me a lots of lesson such as be a grateful person even receiving bad fortune and also be positively person. What I means is apa yang berlaku kita mesti fikir positive. Why I always mention 'must thinking positively, positive, positive, bla bla bla?. Because, in the book which I just read had mention that :

"The people who thinking positively always can solve the problem and easy achieved in their life" 

(these words are not origin from book, I just paraphrase it based on my understanding)

*Tajuk buku  - Chicken Soup for the Soul (Think Positive)
*Penulis - Sangat banyak sebab buku tu is the compilation of the true story

So, pada sesiapa yang still tak suka bila dapat menghadapi musibah or perkara yang buruk, I tell you stop cursing or being tempered because whatever happened has a lot of reasons and Allah is only one knows it. It's better for us to say, "Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un - Dari Allah kita datang, dan kepadaNya jualah kita kembali". Kita selalu dengar ayat bila ada orang meninggal dunia tapi sebenarnya kita boleh sebut bila kita ditimpa musibah. Dalam surah Al-Baqarah, ayat 155 - 156:

Demi sesungguhnya! Kami akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan (dengan merasai) kelaparan, dan (dengan berlakunya) kekurangan dari harta benda dan jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar: (Iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata: "Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali.~Al-Baqarah [2:155-156]

The reason why Allah give His test to the human as He wants all human in the world always remember and worshipping Him. Look!!, Allah betul-betul sayang pada kita semua, sudah termaktub dalam 99 nama & sifat Allah, ALLAH MAHA PENYAYANG. And Allah is not cruel. Allah akan bagi ujian to us depend on our capability. Allah tak akan bagi ujian kepada kita beyond our capability. Dalam Al-Quran pun ada sebut dalam surah Al-Baqarah, ayat 286:

Allah tidak akan membebankan seseorang melainkan sesuai dengan kemampuan (manusia tersebut)...~Al-Baqarah [2:286]

Kesimpulan entry ini, apa nikmat yang Allah bagi kat kita, we should accept it with all our heart either it's a bad or good fortunes. JUST ACCEPT IT. Because Allah Maha Mengetahui dan Bijaksana. Just keep our faith to Him and don't forget keep praying to Him, just only Him can help us if we're in problems. Teruskan kehidupan ini dan jangan lupa Akhirat pulak. Hukhukhuk

Curik dari Mr. Google
Till then

P/S : Entry ini adalah coretan pengalaman yang aku hadapi sepanjang aku belajar di UiTM. Ayat-ayat Al-Quran yang aku mention di atas ini, aku jumpa dalam buku motivasi. Ia betul-betul menyedarkan aku bahawa kenikmatan yang Allah beri boleh ditarik balik sebab ia milik Allah.Tetapi sebagai orang Islam kenalah tahu isi-isi kandungan Al-Quran kerana ia merupakan panduan umat Islam dan juga dapat memberi iktibar untuk kita. Peace yo!

*Tajuk buku - Subhanaallah 'Ada Nikmat Disebalik Musibah"
*Penulis - Azar Ahmad

'Pengalaman menjadikan kita lebih matang dan menyedarkan kita bahawa dunia ini hanya sementara'

Oppss, entry ini macam emosi sangat kan. I just wanna share. Sharing is caring. Wahahaha



27 June 2012

Just read

Assalammulaikum to all my readers (na!!, berangan sakan blog ada orang baca)

Wahai blog, dah lama tak jenguk kamu. Sorry!

Ya!, I realized it's has been very a long time I didn't update anything in my lovely blog. I think about more than 1 year, I guess. Well, I have been busy struggling in a way to finish my diploma and since I had finishing my diploma around two months ago, so MAYBE I have leisure time to update my blog after this. I ulang what I'm said, MAYBE, no promises ok.

As you can see, I had deleted some my previous posts as I think I wanna create something new, special and extremely difference to my blog. (ceh, berangan kali kedua)

Ok I'm going straight to the point!

The point is I want to change the way I'm writting in this blog. Before this, I'm just updated my blog by telling what I'm doing today and my feelings without inserting something beneficial or good exemplary to the readers. So, I want to write something that give good influence to the readers. I hope this changes also give me some benefits too. InsyaAllah!

Jeng Jeng Jeng!!!

Apakah akan yang akan jadi lepas ni?

Sit properly then wait after that read my blog. Selalunya tulis macam ni, Just wait and see. Itu nama nya kelainan. See, I've already achieved one of my goal (new, special and extremely difference). Hahaha!!!. Opsss, anak dara kena sopan sikit ketawa. Ketawa perlahan sikit.
 
P/S : Bagus ape berangan because we are thinking our dreams and goals. The important thing's jangan fikir negatif, we must thinking positively. And JANGAN LUPA CATAT IMPIAN KITA KAT KERTAS ATAU KAT MANA MANA. Orang yang selalu fikir positif mesti selalu berjaya. InsyaAllah


Till then