08 August 2012

Degree life is coming

Assalammulaikum to who is reading this humble blog.
Look at my title, I bet you know what is that means? Ya!, I will be a degree student this upcoming September. Sangaaaaaat takut sebenarnya

As my perception saying that, degree is far hard rather than diploma. Am I right?
Masa diploma, boleh la ber'joli' sakan, boleh tidur sesuka hati, boleh main-main sikit
But not for degree, I think I must maximize my effort for this degree life. Dah tak boleh main-main macam diploma dulu. I must stay focus on my study 24/7. Hahaha!.Gila ape!, tak kan nak belajar 24/7 non-stop, boleh jadi gila macam tu. I'm not nerdy. :)

It's way wrong to study for 24 hours/ 7 days, it's not the way to achieve success. As a student, we must find our leisure time and occupy them by doing any activity that not related to study such as blogging, having a chit chat with friends (jangan mengumpat plak la kan, berdosa tau) and others activities that you can do. We must manage our time wisely, bahagikan masa belajar dengan masa rehat. Otak kita ni perlukan rehat jugak. Ingat lah, kita manusia bukan robot.

Ya!, memang betul kehidupan menjadi pelajar Ijazah ni bukan lah senang tapi jangan lah overdose sangat. Yang penting berusaha, tawakal dan redha. 

Plus,the most important things are must remember Allah, always pray to him and JANGAN LUPA SOLAT.

Alhamdulillah, thanks to Allah. I got pursued my degree in accountancy (the course that I want) at UiTM Segamat. Walaupun, Allah mentakdirkan aku masih sambung lagi pelajaran di Segamat lagi, aku terima dengan redha because I know what He is doing, it's the best. Allah's plan is a way better as He knows everything. I must put 100% trust and faith on Him.

Till then

p/s : Memang kita wajib mencari ilmu dunia, it's fardhu kifayah tetapi ilmu Islam jangan lah kita lupa, it's fardhu ain (lagi penting)


Source : Google

Source : Google

07 August 2012

It's super not easy

Assalammulaikum!!

Ramadan is almost come to the end. Do you realize that?. Just leave 1 week, we will meet Syawal. I know everyone is extremely expecting Eid day. I also looking forward that too. Dah tinggal seminggu ni, semua orang mesti sibuk pasal kuih, baju raya, tukar langsir dan bla bla. Am I right?. But not to me. My family seems like don't acting excited about Eid day, just like before. I didn't said my family is boring or double boring. Inila gaya family aku, we are just average and moderate family.

Today, I'm not insist to talk about the plan before meeting Syawal, actually I want to talk about 'the changes to be a better person'. Previous post, I have had mention regarding the novels which knock my head and then realize me that this world is just temporary. Ya!, it is true, that kind of novels were helping me by giving me a spirit that I should turn to be a better. The truth is, niat nak berubah ni dah lama aku idamkan, sebelum aku habis diploma lagi tetapi asyik tertangguh disebabkan aku tidak yakin apa yang aku buat. Aku tahu aku berperasaan was-was dan itu adalah kerja syaitan. Dan juga perkara ni sebenarnya merupakan aktiviti yang aku akan buat semasa cuti 6 bulan. Alhamdulillah. Mula-mula tu, berjalan dengan lancar tetapi tidak semestinya it will be work smoothly, perangai lama mesti datang kembali. 

Memang amat susah untuk BERUBAH. Kadang-kadang, kita akan menjadi kita yang sebelumnya. Itu adalah kerja syaitan dan nafsu kita. Allah kan ada, asking for help from him, express your feeling to him as He is knows everything. We must believe the plan of Allah, apa yang berlaku mesti ada hikmahnya. Tapi, bila dah buat salah, jangan buat lagi. Mana ada manusia yang sempurna sedangkan Nabi pun pernah buat salah tapi mereka bertaubat selepas buat dosa. So, our prophet teach us best.

p/s : Right now, I have no idea how to seek forgiveness from my dad and brother. Ya Allah, please help me!


05 August 2012

The lovely cat

Assalammulaikum!!
(Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani)

Syukur Alhamdulillah, thanks to Allah as He make my morning today to be a wonderfull day. Talks about Ramadan, kita sudah berpuasa selama seminggu, Alhamdulillah. I still have strength for fasting in the month of Ramadan. And also I'd practiced to do some ibadah such as solat dhuha, read Al-Quran, solat terawih dan solat-solat sunat yang lain but I didn't apply everyday. Yelah, tak kan lah seseorang tu yang hendak berubah kepada yang lebih baik akan berubah sepantas yang mungkin like a Flash. That's my perception. In my humble opinion, if someone to make a change to the better one, take a time as much as you can and always remember Allah. That is very vital. Tak ada Allah, Tak ada lah segala-segala nya. Am I right?

Ok!, back to the topic of mine today which is the cat. I'm extremely love adore the cat. In my house, I have a lots of cat about 7 of them. Banyak ke, banyak lah kot. Why I love the cat? Because I maybe consider as a partner of human. The truth is aku ini adalah seorang anak perempuan tunggal, hanya ada abang-abang sahaja. So, that's why I keep the cat as a pet as they are my friends to talk and play. To talk?Ya!, I know it sound crazy and abnormal. Am I right?. Hahahaha.

Serius,kucing adalah tempat aku meluahkan perasaan if no one I want to express my feeling. I alwasy did this thing before I'm teenager, I guess. Tapi lebih baik kalau ada ape-ape masalah, express your problem or bad feeling to Allah. Allah is the only one can help you if you don't have ade solution to solve your problem. Allah is everything

Till then