07 August 2012

It's super not easy

Assalammulaikum!!

Ramadan is almost come to the end. Do you realize that?. Just leave 1 week, we will meet Syawal. I know everyone is extremely expecting Eid day. I also looking forward that too. Dah tinggal seminggu ni, semua orang mesti sibuk pasal kuih, baju raya, tukar langsir dan bla bla. Am I right?. But not to me. My family seems like don't acting excited about Eid day, just like before. I didn't said my family is boring or double boring. Inila gaya family aku, we are just average and moderate family.

Today, I'm not insist to talk about the plan before meeting Syawal, actually I want to talk about 'the changes to be a better person'. Previous post, I have had mention regarding the novels which knock my head and then realize me that this world is just temporary. Ya!, it is true, that kind of novels were helping me by giving me a spirit that I should turn to be a better. The truth is, niat nak berubah ni dah lama aku idamkan, sebelum aku habis diploma lagi tetapi asyik tertangguh disebabkan aku tidak yakin apa yang aku buat. Aku tahu aku berperasaan was-was dan itu adalah kerja syaitan. Dan juga perkara ni sebenarnya merupakan aktiviti yang aku akan buat semasa cuti 6 bulan. Alhamdulillah. Mula-mula tu, berjalan dengan lancar tetapi tidak semestinya it will be work smoothly, perangai lama mesti datang kembali. 

Memang amat susah untuk BERUBAH. Kadang-kadang, kita akan menjadi kita yang sebelumnya. Itu adalah kerja syaitan dan nafsu kita. Allah kan ada, asking for help from him, express your feeling to him as He is knows everything. We must believe the plan of Allah, apa yang berlaku mesti ada hikmahnya. Tapi, bila dah buat salah, jangan buat lagi. Mana ada manusia yang sempurna sedangkan Nabi pun pernah buat salah tapi mereka bertaubat selepas buat dosa. So, our prophet teach us best.

p/s : Right now, I have no idea how to seek forgiveness from my dad and brother. Ya Allah, please help me!


No comments: